Valoletkut taipuvat moneen käyttöön

valaisimet

Valoletkut koostuvat monista pienistä lampuista, jotka on upotettu kirkkaasta, taivutettavasta muovista valmistettuun kiinteään putkeen. Niitä on saatavana useissa eri väreissä tai yhtenäisenä putkena, jossa on useita värejä. Nykyään valoletkuissa käytetään LED-lamppuja.

LED-nauhavalot ovat yleensä kirkkaampia kuin valoletkut, mutta toisaalta valoletkut ovat joustavampia ja jälkimmäisiä on saatavilla pidempinä.

Vaikka LED-lamput maksavat enemmän, ne kestävät paljon kauemmin, eivät kuumene, tuottavat enemmän valoa ja säästävät energiaa. Pituuksia on saatavana jopa satoihin metreihin. Lisäksi yksittäisiä letkuja voidaan liittää yhteen.

Valoletkut voivat olla yleisvalaistuksena, korostusvalaistuksena tai vaikkapa yövaloina

Valoletku sopii ensisijaiseksikin valaistukseksi mutta sitä voidaan käyttää korostusvalaistuksena, epäsuorana valaistuksena ja yövalaistuksena. LED-valaistus on helppo ja tehokas keino, jolla voi piristää sisustusta oivallisesti. Valoletkut tuovat modernia charmia jokaiseen talon huoneeseen.  

Valoletkut voivat parantaa dramaattisesti monen tilan ulkonäköä. Sijoita valot paikalleen, kiinnitä ne virtalähteeseen (joissakin voi olla jopa USB-virransyöttö) ja kytke ne päälle. Eräissä letkuissa on vakiona klipsit, liima tai magneetit, joilla kiinnitys onnistuu. 

Makuuhuoneeseen tunnelmaa letkeällä valoletkulla

Valoletkuilla voidaan esimerkiksi valaista sänky ja tehdä siitä tosi tyylikkään näköinen pienellä vaivalla. Voit käyttää esimerkiksi värillistä vinovalaistusta sängynpäädyn takana ja sängyn alla. Näin LED-lamppujen valo loistaa yöllä komeasti ja tunnelmallisesti.

Jos makuuhuoneessasi on suuri peili esimerkiksi vaatekomeron ovessa, voit vuorata peilin ympäryksen LED-valoletkuilla. Tämä tuo tyylikkään hehkun, joka korostaa peiliä. Jos taas makuuhuoneen seinillä on paljon tyhjää tilaa, voit ottaa ne haltuun LED-valoletkujen avulla.

Valoletkuilla voit “piirtää tai kirjoittaa” kuvia tai sanoja seinille, jolloin ne loistavat komeasti varsinkin hämärässä. Makuuhuoneen tunnelman muuttaminen onnistuu kätevästi kaukosäätimellä, joka vaihtaa valoletkujen väriä (jos sellaisen olet hankkinut).

Pimeää käytävää voi valaista valoletkuilla, jotka toimivat samalla yövaloina. Pienten lasten tai lemmikkieläinten vuoksi kannattaa ripustaa valoletkut kattoon koukkujen avulla. Valoletkut voidaan asettaa myös portaisiin ja se auttaa ihmisiä näkemään, mihin he ovat menossa ja astumassa.  

Voit ripustaa myös valoletkun baaritiskin ympärille miesluolassasi. Sen voi ripustaa miesluolan baarissa myös kattoon tuomaan tunnelmaa. Kun tarpeeksi valoletkuja on sijoitettu oikeisiin kohtiin, ei baaritiskiä varten tarvitse lisätä muuta valaistusta, vaan tämä tunnelmavalaistus riittää myös muuta oleskelutilaa varten. 

Makuuhuoneen vieressä olevassa kylpyhuoneessa valoletkut ovat sopiva yövalo sitä varten, ettei samassa sängyssä nukkuva herää kirkkaaseen perusvaloon, joita kylpyhuoneissa on. 

Jätä huoletta päälle yöksi

Valoletkut voidaan jättää useimmiten päälle koko yöksi, jos kyse on nimenomaan LED-valoista. Laadukkaat LED-valot eivät kuumene, joten ei tällöin ei tarvitse huolehtia palovaarasta. Kaiken lisäksi LED-valot käyttävät virtaa erittäin tehokkaasti, joten et kuluta

muhkeita euromääriä energialaskuihin jättämällä ne päälle.

Valoletkuja käytetään usein sisävalaistuksessa kaappien alla ja makuuhuoneissa, kuten jo aiemmin tästä artikkelista luit. Valoletkut ovat myös monipuolisempi vaihtoehto ulkovalaistukseen kuin perinteiset aurinkoenergialla toimivat valaisimet. Valoletku heittää hienon ja laajan hehkun laajemmalle alueelle kuin perinteiset maisemavalot. 

Maisemavalaistushankkeissa valkoinen valoletku on ehkäpä suosituin valinta, koska kirkas putki sulautuu paremmin ympäristöön, sen ollessa käyttämättömänä. Niillä voi korostaa ääriviivoja, reunoja, polkuja ja terasseja, joten siksikin ne ovat suosittuja. 

Valoletkut ja nimenomaan LED-valoletkut taipuvat kirjaimellisestikin moneen paikkaan ja niiden avulla voidaan ratkaista monenlaisia valaistushaasteita, joita tulee vastaan perinteisiä lamppuja käyttämällä. Ne ovat tarpeeksi kirkkaita moneen käyttöön, mutta niillä saa myös kaunista tunnelmavalaistusta esimerkiksi eri värejä käyttämällä. Jos mahdollista, niin hanki LED-valo, joissa on kaukosäädin – näin voit muuttaa tunnelmaa kätevästi nappia painamalla. Se ei onnistuisi perinteisillä valaistuksen ratkaisuilla.