Pääkallo- ja luurankomeikki on klassinen Halloween-meikki

luuranko meikki

Halloween-asun valitseminen on vaikeaa, koska vaihtoehtoja on loputtomasti. Tämä saattaa johtaa siihen, että Halloween-asua ei valita kuin viime hetkellä ja siinä vaiheessa peli voi olla jo menetetty, ellei ole ollutkaan varasuunnitelmaa. Entäpä jos olisitkin klassinen kuollut eli luuranko meikki kasvoillasi?

Halloweenin aikaan pääkallomeikki on suosittu vaihtoehto naamiaisasun osana, mutta se ei ole sellainen, jonka jokainen osaisi tehdä lonkalta hyvin. Jokaiseen pieneen yksityiskohtaan liittyy nimittäin paljon hienovaraisuutta. Tässä artikkelissa kerrotaan kuinka luuranko meikki tai pääkallo meikki onnistuu takuuvarmasti. 

Materiaalit kasaan ja menoksi

Tarvittavat materiaalit ovat esimerkiksi seuraavat  – niitä ei tarvitse orjallisesti noudattaa, vaan lista on suuntaa-antava. 

  • Meikkisiveltimet
  • Musta, valkoinen ja tummanvioletti luomiväri
  • Musta nestemäinen eyeliner 
  • Musta eyeliner-kynä
  • Valkoinen peitevoide
  • Kasvovärit, musta ja valkoinen 
  • Hohtava puuteri
  • Suihke jolla meikki pysyy kasvoilla

Peitä kasvot kevyellä kerroksella valkoista peitevoidetta, jonka jälkeen tee viivat silmänympäryksen alueelle ja johon aloitat tekemään onton näköisen silmänkuopan. Peitä kulmakarvat kokonaan. Täytä sitten silmäkuopat mustan ja violetin sävyisillä luomiväreillä, jonka jälkeen voit rajata silmien ylä- ja alaosan mustalla eyelinerilla.

Hampaiden piirtämistä ennen mieti kunnolla, mihin kohti kasvoa ne tulevat. Piirrä hampaat sitten nestemäisellä maalilla ja kulmasiveltimellä. Hampaat saavat mennä oman suusi ohi. Piirrä niille myös juuret. Pienellä kulmasiveltimellä ja mustalla luomivärillä voit korostaa jokaista hammasta, jotta niistä tulee mahdollisimman realistisen näköiset. Käytä myös mustaa nestemäistä luomiväriä yksityiskohtiin jokaisessa maalatussa hampaassa.

Mustalla luomivärillä on hyvä aloittaa sen jälkeen poskipäiden ja leukalinjan kuviteltujen onttojen alueiden piirtäminen. 

Nenä on hyvä piirtää eyelinerilla jonka jälkeen se tulee täyttää mustalla maalilla. Kaulan alueellekin voi laittaa nestemäistä mustaa maalia aina solisluun kohdalle. Kaulan keskellä tulisi olla tämän jälkeen kolmionmuotoinen kohta. Valkoisella nestemäisellä maalilla piirretään sitten viivoja leuasta alas, jotta ne kohtaavat kaulan keskellä. Valkoisia, luita muistuttavia viivoja lisätään kaulaan keskikohtaan. Välit täytetään mustalla nestemäisellä maalilla. 

Kasvoista loput osat täytetään sitten valkoisella maalilla. Viimeistely tapahtuu käymällä kasvojen ja kaulan osat kunnolla läpi, sekä paikkaamaan kohdat luomiväreillä tai varjostussiveltimellä. Sitten siirrytään silmiin, ja ripsiväriin erityisesti joihin levitetään mustaa väriä. Silmien yläpuolelle voidaan piirtää halkeamia eyelinerilla. Korostuspuuteria voidaan laittaa valkoisten alueiden päälle. Meikki viimeistellään suihkeella, joka pitää sen paikallaan mahdollisimman pitkään, vaikka sitten vähän hikoiluttaisikin. 

Lopuksi voidaan viel korjata mahdolliset rypyt, joita saattaa esiintyä. Poskipäiden onteloita voi vielä entisestään tehostaa. Hampaita voi saada realistisemmaksi varjostamalla ja häivyttämällä – eli levittämällä mustaa rajausta tarvittaessa uudestaan sekä tämän jälkeen pyyhkimällä varjostussiveltimellä karheat juonteet pois kevyesti.  

Onko pääkallomeikki kulttuurista omimista? 

Monille tämä kysymys voi tulla yllätyksenä, mutta siitä on erityisesti Yhdysvalloissa ollut paljon puhetta. Kysymys liittyy ns. sugar skull -lookkiin. Sugar skull (sokerikallo) on peräisin kuuluisasta La Catrina -nimisestä piirroksesta. La Catrina on naispuolinen luuranko, jolla on höyhenpeitteinen hattu. Taiteen takana on pilapiirtäjä ja taiteilija José Guadalupe Posada Meksikosta. La Catrina viestitti siitä, että olipa ihminen kuka tahansa, jokainen kuolee joskus. 

La Catrinasta tuli tämän jälkeen Día de los Muertosin eli Meksikon kuolleiden päivän yksi symboli. Kyseessä on vainajien muistopäivä, jota vietetään marraskuun taitteessa Meksikon lisäksi muissa Keski-Amerikan maissa sekä joissakin Etelä-Amerikan maissa. La Catrina kuvastaa päivää juhliville kuolleita sukulaisia ja monet eivät pidä siitä, että se yhdistetään johonkin pelottavaan Halloweenin tapaan. Tämä kannattaa muistaa pääkallomeikkiä maalatessa!